top of page

Oavsett om du behöver hjälp med en helrenovering, enklare målerihjälp eller bara lite guidning så  hittar vi den bästa lösningen för dig, tillsammans.

Hör av dig för ett kundbesök och gratis offert. Prislista finns för dig som har möjlighet att göra ROT-avdrag och ett specialerbjudande för dig som bor i hyresrätt. Se även prislista för konsultation för dig som hemmafixare.

Det här är min firma och du kommer att ha kontakt med mig genom hela processen. Jag kommer på hembesök, skickar offert, skriver avtal, utför det arbete du behöver hjälp med och ställer ut faktura. Du betalar givetvis först när du är helt nöjd.

Rotjobb

Du som är bostadsrätts- eller villaägare har som bekant möjlighet att göra ett skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden på befintlig bostad för “renovering och tillbyggnad”, eller ROT. Detta är ingenting som du som privatkund behöver tänka närmare på, förutom det faktum att avdraget är begränsat till 50 000 kr per år och person. Som entreprenör tar jag med rotavdraget i offerten och gör sedan avdraget direkt i fakturan. Det är jag som sedan ansöker om avdraget åt dig hos Skatteverket. Ibland vill myndigheten ha bekräftelse från dig som kund eller komplettering från mig som företagare, men i regel fungerar det helt smärtfritt. Så länge du betalat skatt upp till avdragets belopp ska det inte heller finnas några hinder att få igenom det.

Läs mer om ROT på Skatteverket.

Notera att skatteavdraget enbart gäller hantverkstjänster och inte omfattar sådant som restid eller konsultation. I detta sammanhang kan det också sägas att jag inte tar betalt för kundbesök i sig men om ditt hem ligger utanför tätorten eller på annan ort behöver jag ändå ta betalt för resekostnaden. I dagsläget är taxan 10 kr per kilometer.

Se aktuell prislista för invändigt målning.

 

Rot-jobb:

För egna hem-ägaren

Enklare måleriarbete
Konsultation

Enklare måleriarbete:

För dig som hyr eller ska sälja

Normalt sett vill man nog höja standarden i den egna bostaden i samband med renovering, men i vissa lägen kan det istället vara vettigt att tänka ekonomiskt istället. Inför en försäljning kan det exempelvis räcka med att laga hål och sprickor samt måla över valda väggar, kanske med vit färg för att ge ett bättre intryck vid visning. Fråga din mäklare om råd!

Bor man däremot i en hyresrätt har man alltså inte möjlighet att göra rotavdraget (läs mer här) och egentligen faller också ansvaret för renovering på hyresvärden. 

Därför är det nog ingen god investering att som hyresgäst höja standarden genom att betala för mer än vad hyresvärden själv skulle gjort. Och sanningen är att när det blir dags att renovera din lägenhet så kommer din hyresvärd att anlita målerifirman som bjuder lägst pris. Oftast handlar det egentligen om “enklare måleriarbete”, även om det oftast utförs av högt kvalificerade målare.

Vad är då skillnaden mellan enklare och kvalitativt måleriarbete? Framför allt handlar det om det som kostar mycket vid renovering, och det är så kallat underarbete, främst på väggar. Kostnaden för själva målningen eller tapetseringen kan mycket väl vara en parentes i sammanhanget.

I en hyresrätt, eller inför en visning, kan det dock vara en bättre idé att inte lägga lika mycket pengar på underarbetet, utan enbart fokusera rena skönhetsfel. Tapetskarvarna kanske får vara kvar, eller bara spacklas ut hjälpligt innan målning. Även om slutresultatet inte går att jämföra med en fullständig renovering så blir ansiktslyftet för väggarna förhoppningsvis desto mer prisvärt!

Se specialerbjudande för hyresrätter.

Gör-det-själv:

För hemmafixaren

Det kanske mest prisvärda alternativet vid renoveringen är ofta att göra hela eller en del arbetet själv, även om det givetvis tar tid och kräver visst handlag. Här kan jag dock hjälpa till med både rådgivning, projektledning, material och annat. Kanske är det också värt att låta en yrkesman utföra vissa kvalificerade arbetsmoment och fokusera på det man klarar av själv.

Se prislista för konsultation och kringtjänster.

Dessutom kan jag erbjuda förmånliga priser på Nordsjös produkter, genom ett samarbete med Färghuset Idé & Design. Mitt pris ligger 20% under butikspriset till privatkund. Notera att du får materialrabatten även om du själv utför själva arbetet - så länge du anlitar mig för konsultation och kanske handledning.

Dessutom kan du returnera det material blir över och endast betala för det som faktiskt gått åt! Detta gäller främst sådant som spackel och grundfärger, men också andra färger så länge det handlar om en vit “standardkulör” som jag sedan kan använda på ett annat jobb. På icke-brutna kulörer betalar du alltså literpris och inte per förpackning, vilket faktiskt gör större skillnad i pris än vad man kanske kan tro.

bottom of page